joi, 15 mai 2008

Imagini frumoase Nr. 4/2007


La început de drum…

Bogdan Ban este elev în clasa a V-a B la Gimnaziul „G. Coşbuc” din Târgu-Mureş. Ca membru al Cercului de Haiku „Crizantema”, a început să scrie micropoeme în stil haiku. Am selectat pentru revista „Imagini frumoase” câteva din creaţiile sale, prezentându-vă totodată, un scurt portret al tânărului autor.

Bogdan Ban s-a născut în Târgu-Mureş (3iunie 1995) în zodia Gemeni. Culorile preferate ale lui Bogdan sunt: verde, albastru şi alb. Floarea care-i place cel mai mult este ghiocelul, simbolul Primăverii. Deviza lui pe care o aplică în viaţă: „ Să ai încredere în tine şi să fii optimist!” Iubeşte literatura, poezia în special, şi îi place cel mai mult „Luceafărul poeziei româneşti”, Mihai Eminescu. Admiră la oameni în special generozitatea, sinceritatea şi mai ales loialitatea. Detestă minciuna, invidia, lenea şi mândria. Este pasionat de broaştele ţestoase şi de animalele marine. Calculatorul şi muzica sunt hobby-urile lui Bogdan. Iubeşte anotimpurile. Vrea să devină informatician. Sperăm ca interesul pentru poezie să fie permanent.

Pentru Bogdan Ban, haiku-ul înseamnă o relaxare, un mod de a-şi exprima gândurile şi sentimentele faţă de natură. Mult succes!

Prof. Ioan Găbudean, coordonatorul revistei

Adresa: Gimnaziul „G. Coşbuc” Str. Moldovei, Nr. 30, Târgu-Mureş, Jud. Mureş.






Pe dealul sterp
atâta bucurie -
primul pumn de fragi

Pe mormântul ei
numai o crizantemă -
ofilită

Stelele strălucind
într-o fântână
în veselesc apa.

Doi ochi vioi
mă privesc dintr-un pom -
două cireşe...

Zi de vară -
lângă fântâna noastră
urme de melci

Înfloresc în zori
primele crizanteme -
sunt numai zâmbet

Primii fulgi
ascund o crizantemă
în parcul pustiu

Capcană -
firul păianjenului
prinde furnica


Furnicile grăbite
urcând pe trandafir -
petalele cad

Niciun comentariu: